blank
  slo eng ger
blank
blank blank blank
blank
header_logo IAS
blank
ias@lcm.si ias@lcm.si
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
header_line_left header_line_left
nazaj
Renato OSRAJNIK

blank V rodnem Slovenj Gradcu sem se od malega oziral za letali, ki so iz bližnega letališča ropotala po nebu. Proti koncu osnovne šole sem si uspel priboriti v hiši dovoljenje, da lahko obiščem internat za jadralnega pilota. Najteže je bilo z babico. Pa ja ne boš šel med tiste »falote«, kakor je ona hudomušno klicala pilote.

Blanik je s pomočjo močne vitle poletel v nebo kot kakšen reaktivec. To je to, me je prešinilo. In letenje je postalo moja velika ljubezen.

Po enomesečnem internatu, ki je bil še v vojaškem stilu in disciplini je bil na vrsti prvi samostojni let. Ta se ti še posebej močno vtisne v spomin. Od takrat so moje oči, če je le možno uprte v nebo.

Po šolanju na fakulteti sem ostal v Mariboru. Obiskal sem tudi »falote« iz Letalskega centra Maribor, kjer so me prijazno sprejeli in izšolali. Danes letim z motornimi in ultralahkimi letali, še vedno pa se oziram za jadralnimi, po moji »prvi ljubezni«.

V Letalskem centru Maribor in na IAS'08 skrbim za delovanje internetnih strani. Torej, če imate kakšen predlog za izboljšavo, bom vesel, če mi pišete na renato@rolan.si.
blank
Moje priljubljene:
renato_1 renato_2 renato_3 renato_4
Copyright © 2008 O avtorjih
blank
blank blank blank