blank
  slo eng ger
blank
blank blank blank
blank
header_logo IAS
blank
ias@lcm.si ias@lcm.si
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
header_line_left header_line_left
nazaj
Jožef Žunkovič

jozef_zunkovic Leto 2008 je leto obletnic na področju letalstva na širšem mariborskem in slovenskem prostoru. Zaznamovano je z 80. obletnico obstoja Letalskega centra Maribor, z devetdeseto obletnico nastanka in začetka delovanja maistrove letalske stotnije in ob 99 –ti obletnici prvega poleta Edvarda Rusjana ter preimenovanjem Aerodroma Maribor v letališče Edvarda Rusjana, ki prav tako beleži 33. obletnico delovanja.

Pred 10 leti smo na območju Letalskega centra Maribor in Aerodroma Maribor že organizirali miting, ki je odražal neločljivo povezanost med Letalskim centrom Maribor, Aerodromom Maribor, Slovensko vojsko in občinami na tem območju, ki so ga s skupnimi močmi organizirale in izpeljale. In enaki organizatorji tudi tokratne okrogle obletnice želijo obeležiti tako, da ljubiteljem letalstva predstavijo kaj zmore današnje letalstvo in česar iz preteklosti se z veseljem spominja.

Našteti organizatorji se želimo gledalcem, letalcem ter ljubiteljem letalstva predstaviti vse lepote tako letalskega športa in profesionalne letalske dejavnosti, kakor tudi poklicev, vezanih na letalstvo, želimo da se ljubitelji med seboj spoznajo, izmenjajo svoja znanja in izkušnje, poglobijo medsebojne odnose ter obiskovalcem pokažejo svojo usposobljenost, profesionalnost ter uporabnost svojih izdelkov in letalstva nasploh. Obiskovalci spektakla pa bodo tudi imeli priložnost videti praktičen pomen regionalnega sodelovanja med državami in vojaškimi silami, predvsem pa uživati dogodek.

Organizatorji mitinga pripravljamo slovenski letalski spektakel. Z baloni in padali bomo okrasili nebo, pokazali zgodovino letalskega razvoja v naših krajih ter sodobne trende razvoja predvsem travniškega, vsem dostopnega letalstva. Vrhunskih akrobatskih točk vseh vrst letal in helikopterjev bo v izobilju, prikazujemo najtišja in tudi najglasnejša civilna in vojaška plovila, komercialna in transportna letala. Dobrodošli!
Copyright © 2008 O avtorjih
blank
blank blank blank